FØLG OSS:

Fredrik Näsvall

1-Fredrik Näsvall, også en meget god hockeyspiller for Comet i nøyaktig 60 kamper, og er fortsatt en av de spillere som vi snakker om. Jeg tror alle som fulgte Comet på den tiden husker dine ferdigheter med pucken. Hva husker du best fra tiden i Halden og Comet?

Att det var en otroligt gemytlig stämning i laget och hela staben som fanns runt den med läkare, kiropraktor, massör, materialförvaltare, övriga ledare, freddy o brudarna som hjälpte till med mat och boende m.m. Även fanns den fina känslan med övriga som fanns i och runt hela föreningen, inkluderat supporters, sponsorer och media. Alla som tyckte om hockey var väldigt positiva, Det var helt enkelt kul att spela för Comet.

2-Hvem av lagkameratene dine i Comet likte du best å spille med?

Vill inte namnge en, var så många som hade så bra olika egenskaper o kompletterade laget så de blev ett härligt gäng, både på och utanför isen. Det jag gillade med de flesta var att de gav alltid sitt yttersta i match även om vi inte alltid fick de funka till 100 procent.

3-Hvilket lag/spiller i Get-ligaen likte du minst å treffe på isen?

Jag gillade mest de superjämna o tuffa matcherna så de väl inget specifikt lag. Alla lag var ju «fiender». De ville man besegra helt enkelt. Tyckte inte de var lika kul att spela om vi vann för lätt nån match. Kanske konstigt svar men så var det. Hade lite problem motivera mig för försäsongsmatcher som inte gällde på samma vis.

4-Du spilte i EIHL og Asia League før du kom til Comet, husker du hva som gjorde at du valgte Comet på den tiden?

Jag fick en bra lön, de gjorde beslutet lättare plus att jag kände till bland annat tränaren som var då (jens) och en del andra som jag spelat med och mot och visste de var härliga människor.

5-Du har helt sikkert fått med deg at Comet gikk konkurs i forbindelse med ombyggingen av ishallen, hadde du noen tanker rundt det?

Jo, hörde talas om det. Men jag är inte den nyfikna typen av människa så jag har ej följt det så jag vet vad som hänt. Det enda som jag kan reflektera är att det var trist för många som lagt ner tid o själ o blir drabbade.

6-Følger du noen gang med på hvordan Comet gjør det nå for tiden?

Ganska dålig på det, kommer väl snubblande på nån artikel från nån tidning som nån länkat via facebook nån gång om sänder. Ser att de underbara bröderna Saxrud kämpar på ännu. Kul !

7-Hva er din største opplevelse som hockeyspiller?

Jag har enormt många minnen som är bra. Dålig på ranka dem, avgjort många matcher i sudden, på straffar, i slutspel och playoffs med mål eller assist. Det är en/var en underbar känsla dela den glädjen med andra. Att sitta i ett omklädningsrum o veta att du gjort ditt yttersta och vunnit en kväll, nöjdheten finns där hos alla inombords och man vet man har segrat, den känslan är svår att ta på. Få vråla ut sin glädje o kramas med polare, inte illa det…ha ha ha. Får väl kanske ranka dessa 2 som högst: Gjorde ett avgörande mål på övertid mot Rögle när vi var nederlagstippade och vi slog ut dem i playoff mot elitserien med Skellefteå eller när jag avgjorde i dubbel övertid så vi vann ett mästerskap i Usa.

8-Etter hva jeg har forstått så er det ikke så mye hockey det går i nå for din del. Hva jobber du med og hva går fritiden med til?

Mycket jakt, fiske och skoter i fjällvärlden, skaffat en breton(stående fågelhund). Har en årlig jaktvecka i fjällen med Jens Nyström som också har jakthundar.

9-Har du fortsatt kontakt med noen fra Halden, og har du vært her i senere tid?

Har kontakt med Jan-Vidar Brerot , vår gamle Materialförvaltare, men längesen jag var i Halden, så långt avsides från norra Sverige tyvärr. I övrigt har man väl stött på nån här o var från laget förutom Jens Nyström då som är den jag har mest kontakt med.

10-Helt til slutt Fredrik: Hvis det noen gang blir arrangert en kamp mellom dagens Comet spillere og tidligere spillere, hadde du
vurdert å stilt opp på en slik kamp?

Passar de in i tid, så vill jag definitivt vara med. Spelar nu varje juldag hemma i min moderklubb med gamla slocknade stjärnor mot dagens nya representationslag. Börjat bli en populär tradition här hemmavid. Har mellan 1000-1500 på läktaren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *