FØLG OSS:

Informasjon fra Comet og Halden kommune

Informasjon fra Halden kommune 25/10-2020:

Koronasmittet på Comet-kamp

En tilskuer som var på Comet-kamp i Halden ishall 21. oktober har i ettertid fått påvist covid-19. Andre som var i ishallen samtidig bes følge med på symptomer.

Det var under Comets A-lagskamp mot Furuset onsdag 21. oktober med kampstart klokken 19.00 at en smittet person var til stede i Halden ishall som tilskuer. Personen hadde ingen symptomer på onsdag, men har i ettertid testet positivt for koronaviruset. Til tross for manglende symptomer, var vedkommende i smitteførende periode under ishockeykampen på onsdag.

Vedkommende er bosatt i en annen Østfold-kommune. De personer som var på kamp sammen med den smittede, er orientert og de er definert som nærkontakter og er pålagt karantene. Disse er varslet direkte.

Følger smittevernreglene
Halden kommune har god dialog med Comet Elite om dette forholdet. Under Comets kamper er det maksimalt 200 personer tilstede, slik smittevernreglene sier. Ishockeyklubben praktiserer også registering ved inngang og håndsprit til alle som kommer inn i hallen. I tillegg er det økt renhold og fysisk avsperring av seter slik at det sikres nødvendig avstand mellom publikummere.

– Det er veldig bra at Comet er bevisst på å følge smittevernreglene. Det reduserer risiko for alle og gjør slike situasjoner som dette enklere. Jeg vil derfor minne om at det på alle arrangement er viktig at den enkelte tilskuer er like bevisst som arrangøren og følger oppmerking og andre smittevernregler, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund i Halden kommune.

Følg med på symptomer
Dersom du ikke allerede er orientert direkte, betyr det at du ikke er i karantene. Det er likevel en viss mulighet for at smitte kan ha spredd seg til andre som ikke har vært i direkte nærkontakt, men som har vært i Halden ishall under kampen mellom Comet og Furuset onsdag 21. oktober.

– Var du i ishallen under denne kampen er det nå derfor svært viktig at du er oppmerksom på utvikling av symptomer, sier kommuneoverlegen.

Spesielt gjelder dette om du utvikler symptomer eller tegn til sykdom i perioden fra 21. oktober til 31. oktober. Ved utvikling av feber, sår hals, redusert smak/luktesans, snue, hoste, tungpustethet eller om du føler deg dårlig, er det viktig at du holder deg hjemme.

Om du utvikler symptomer ber vi deg ta kontakt med koronatelefonen i din kommune og avtale test. Det er også viktig at du da forteller at du vært på ishockeykamp i Halden ishall 21. oktober. Koronatelefonen i Halden har nummer 488 85 200.

I tillegg til at kommunen varsler om dette, vil klubben varsle direkte til alle som har registrert seg ved ankomst i ishallen. Det er et omfattende arbeid for klubben å varsle rundt 200 personer, så det kan ta noe tid før du får en slik melding dersom du var på denne kampen.

– Det er i tilfeller som dette det er viktig at man har registrert seg skikkelig ved ankomst og at man har vært nøye når man har skrevet ned kontaktinformasjon. Det kan være en påminnelse til alle som går på arrangementer, sier Kjersti Gjøsund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *