Etter kampen Comet Halden vs Narvik hockey 5-4

Comet tapte kampen i går, men var fulle av vilje og energi i dag.

1 periode startet som i går, men greit tempo til begge lag.
Comet tar føringen i kampen og det er Haldens store sønn Einar Egeland som åpner målkontoen. Assistert av Adrian Aslaksen.
1-0.
Etter 6,5 min får Komet sitt første overtallspill. Men, som tidligere kamper, blir dette dårlig utnyttet. 2 skudd på mål er alt de får til.
Comet har slitt med å utnytte overtallspillet denne sesongen. Tidligere sesonger har dette vært Comets styrke, og mange kamper kan bli avgjørende
av å ha et godt powerplay. Vi håper at det løsner.
De 10 første minuttene av kampen er det hjemmelaget som har hatt føringen i spillet, og har presset Narvik.
Ved 11 min spill kommer Comets første av -3- utvisninger pga forsinkelse av spillet.
Og bare 20 sek senere blir enda en Comet spiller utvist. Det er nå spill 3 mot 5 og da går det dessverre ikke mer enn 40 sek så utnytter Narvik overtallet, og utligner til 1-1 av spiller #49 Arttu Niskakangas.
Comet rekker akkurat å bli fulltallige når Narvik går i ledelsen 1-2 av spiller #24 Martin Persson.
Comet har et bra spill 5 mot 5 og trykker hardt for en utligning. Og det blir belønnet.Adrian Aslaksen plukker opp en retur keeper gir på skudd av Einar, og setter pucken i mål.
2-2 spilt 17,5 min.
Comet merker dommeravgjørelsene hardt denne kampen, men denne gangen var det ikke noe minus ved en utvisning. I undertall snapper Einar pucken og kommer alene med keeper. Han gjør ingen feil, og det står nå 3-2 til hjemmelaget.
En bra utført periode av Cometgutta.

Skudd 13 -13

2 periode starter med 1 mann mindre på isen i 16 sek for Comet. Narvik kommer knapt nok til en avslutning.
Jeg klaget litt på overtallet til Comet, men undertallet har i dag vært meget bra.
Også, etter kun spilt 1,5 min denne perioden, er #9 Øyvind Andreassen frempå og øker ledelsen til 4-2, assistert av Truls Marthiniussen.
Temperaturen øker i denne delen av spillet, Narvik kjenner presset av å ligge 2 mål under.
Narvik presser på, men hjemmelaget er flinke til å hjelpe hverandre, og det som kommer frem til dagens keeper, Jimmy Danielsson, stopper han effektivt.
Ved spilt 30 min av kampen får Paulius en 2 min utvisning for hekting, og 9 sek senere kommer dagens andre utvisning for forsinkelse av spillet.
Igjen er det 3 mot 5 spill.
Comet må ha hentet styrke fra et ukjent sted. For et undertallspill de viser publikum. Med 2 mann mindre på isen så er det faktisk Comet som er nærmest en scoring.
Einar er het som vanlig, og setter flere narvikspillere ute av balanse. Det undertallet var helt rått å se på.
Igjen, ved 35 min spilt, er det kampens 3 utv pga forsinkelse av spillet. Men, også igjen, så gjør Comet en kjempejobb i boxplay.
Innsatsen og viljen de viser denne 2 perioden må være helt opp mot sesongbeste.
Narvik presser på, men får ikke uttelling, og de begynner å vise tegn til frustrasjon.
Antall skudd på mål denne perioden stemmer dårlig med hvordan egentlig denne perioden var.

Skudd 8 – 20

3 periode starter med noe amper stemning, som igjen grunner nok til Narviks frustrasjon.
Bare noen sekunder ut i kamper får Comet en utvisning. Her må jeg få lov til å si at Narviks keeper faller meget lett og blir liggende, som fører til denne utvisningen.
Keeperen har også tidligere i kampen vist tendenser til å ha dårlig balanse i slike tilfeller. Noe jeg mener heller burde straffes for usportslig.
Narvik reduserer til 4-3 i dette overtallet av spiller #9 Toni Kluuskeri.
Ved spilt 42,5 min er Sander Mjølnerød nede for telling og ligger helt i ro på isen.
Det var etter en hard takling som traff hodet som var årsaken. Sander blir liggende en god stund før han blir fraktet ut med båre. Hjemmelagets publikum og de som hadde tatt turen fra Narvik gav Sander en god applaus idet han blir fraktet vekk med båre.
I ettertid har jeg fått informasjon om at det står bra til, men han skal til videre undersøkelser.
Narvik blir straffet med en 5 min + liten disp. Et overtall Comet ikke klarer å utnytte.
Ved spillt 50 min er igjen Narviks keeper i fokus. Einar kommer alene med keeper, og har en Narvikspiller rett bak seg. Einar får et slag i ansiktet, mister balansen, og streifer keeperen som blir liggende. Igjen usportslig og hardt overspilt av keeperen, men dessverre går dommeren igjen 5 på, og gir Einar utvisning.
Ved 54 min spilt er det Comet sin tur til å gjøre et bra p.p. Etter et meget fint klikk-klakk spill er keeperen helt utspilt og Jacob Klang setter pucken enkelt i mål.
5-3.
Hva som skjer ved dommeren i droppen etter det målet er uvisst, men Comet får en utvisning i droppen for tripping?
Når det gjenstår 5.44 ,og i undertall etter en merkelig dommeravgjørelse, reduserer Narvik til 5-4. Frister nesten å skrive ass på do….en.
Narvik får blod på tann og presser voldsomt på. Comet virker ikke å ha helt kontroll, men tar seg sammen og kommer til et par fine angrep.
Når det gjenstår 50 sek tar dagens keeper, Jimmy, ansvar og blokkerer pucken. Narvik har nå også tatt ut keeper og spiller med 6 utespillere.
Comet får pucken, men skyter på utsiden av åpent mål. Einar jager og kommer helt alene for å plukke pucken så det ikke blir icing. Men dommeren blåser allikevel icing, og i frustrasjon over en grov dommerfeil ,i en avgjørende fase av spillet, får Einar 10 min usportslig for å sette pucken i et tomt mål.
Men resultatet står seg perioden ut, og Comet vinner fortjent 5-4.

Comets bestemann: Einar Egeland
Narviks Bestemann: Martin Persson