FØLG OSS:

Matthias Holmstedt

1-Matthias Holmstedt, en meget stabil back, med mange slagskudd fra blålinja. 113 kamper for Comet og 7 for det norske landslaget. Og du er absolutt en av de spillere som vi snakker om. Hva husker du best fra tiden i Halden og Comet?

Den väldigt goda atmosfären i laget och runt laget. Under de tre åren jag spelade i Comet så var det en väldigt familjär stämning som jag inte upplevt någon annanstans. Sen måste ju Comet inneha något slags samtida Europa record under mina tre år i klubben när det gäller att sammanföra antalet profiler (eller t.o.m. original) både på och utanför planen i ett och samma lag.

2-Hvem av lagkameratene dine i Comet likte du best å spille med?

Svårt att peka ut en enskild person, men om jag gör en tankerunda så har jag haft turen att spela med ett flertal väldigt skickliga backkollegor under mina tre år i Comet.

Första året fick jag nöjet att spela mycket med Johan Tellström och Daniel Wågström, och båda dessa herrar var ju extremt skickliga spelare.

Andra året spelade jag en mer defensiv roll och kamperade då med ligans antagligen bästa defensiva back och definitivt ligans tuffaste back, André Mattson.

Tredje året hade jag äran att spela med Jens Nyström i storform, så för mig var det bara att försöka hitta honom med pucken och sedan se till att jag höll mig ur vägen så löste han det mesta storstilat. När jag tänker efter så fick nog en hel del oförtjänt skryt den säsongen som egentligen till stor del berodde på Lars-Erik Lundström parade ihop mig med Jensa. Antagligen hade vem som helst som spelat med honom sett mycket bra ut och fått bra statistik.

3-Hvilket lag/spiller i Get-ligaen likte du minst å treffe på isen?

Den spelare som jag helst inte mötte var Thomas Srsen, det blev alltid livsfarligt varje gång han hade pucken och det var nästa omöjligt att stjäla pucken av honom.

Det laget som jag helst inte mötte var Trondheim, tror inte att jag gjorde en enda bra match mot dom under mina sex år i Norge. Vet fortfarande inte hur de spelade och vilka linjer de hade i sitt spel, det kunde dyka upp folk precis överallt och ingenstans i tid och otid.

4-Du spilte i Lillehammer før du kom til Comet, husker du hva som gjorde at du valgte Comet på den tiden?

Var en kombination av Jens Näslund, som jag spelade med i Lillehammer, ringde och att Thor-Ivar Engebretsen sålde in idén och presenterade en jobbmöjlighet inom ISS-koncernen.

5-Du har helt sikkert fått med deg at Comet gikk konkurs i forbindelse med ombyggingen av ishallen, hadde du noen tanker rundt det?

Det var så klart det var oerhört ledsamt. Men jag kan inte hjälpa att mycket av mina tankar runt konkursen går till Thor-Ivar och hur han blev uthängd som ensam syndabock och hur allt som han tidigare hade gjort för klubben under flera år var som glömt och bortblåst. Har tyvärr inte fått hela bilden klar på vad som hänt i efterspelet, men vad jag har förstått så har han fått en hel del upprättelse och förhoppningsvis också många personliga ursäkter.

6-Følger du noen gang med på hvordan Comet gjør det nå for tiden?

Jag är inne och tittar med jämna mellanrum och väntar spänt till den dagen jag kan åka tillbaka till Halden och se Comet i Get-ligan igen.

7-Hva er din største opplevelse som hockeyspiller?

Måste säga två saker. Det första är året som jag debuterade i Västerås IKs A-lag, det var väldigt speciellt för mig att helt plötsligt spela med flera av spelarna som jag haft som idoler under min uppväxt. Det andra är hela min sista säsong i Comet och kvartsfinalserien mot Sparta. Men jag måste säga det motvilligt, för jag känner samtidigt en besvikelse inom mig att vi inte klarade av att gå hela vägen den säsongen och vinna guld.

8-Spiller du fortsatt hockey , og hva ellers bruker du tiden til?

Jag la av med ishockey på elitnivå faktiskt bara ett år efter min sista säsong i Comet. Jag tog beslutet efter att jag blev antagen som doktorand vid Uppsala Universitet och där och då var jag helt sonika tvungen att göra ett val. Jag har under de senare åren spelat hockey några säsonger i Sveriges division 3, bland annat med laget från den lilla byn där jag är uppväxt. Efter att jag disputerade i september tidigare i år så arbetar jag idag som forskare och lärare på Uppsala Universitet/Företagsekonomiska institutionen.

9-Har du fortsatt kontakt med noen fra Halden, og har du vært her i senere tid?

Thor-Ivar träffade jag under Power-Meet i Västerås för något år sedan och jag pratar med honom lite då och då. Henrik Björneby träffade jag under ett bröllop för något år sedan. Sören Petersson träffar jag med jämna mellanrum och han blir också med på en grabbtur till New York senare i år där bland andra jag, Martin Arup, Björn Linden och kanske Magnus Rahm slår följe.

Vi skulle ha besökt Halden förra året och titta på en match och jag tror till och med Terese hade fixat fram biljetter, men något som jag inte kommer ihåg just nu kom emellan. Jag är väldigt sugen på att besöka Halden snart igen och speciellt min son Calle tjatar med jämna mellanrum att han vill se en Comet match och besöka Halden (han åker förövrigt runt och marknadsför Comet i Västerås då han alltid vill ha på sig sin Comet tröja).

10-Helt til slutt Matthias: Hvis det noen gang blir arrangert en kamp
mellom dagens Comet spillere og tidligere spillere, hadde du
vurdert å stilt opp på en slik kamp?

Självklart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *