Før kampene : Moss – Comet

Per dags dato ligger Comet på en sjetteplass med 20 poeng, mens Moss ligger på en sisteplass i divisjonen med kun 2 poeng. Begge med 12 kamper spilt.

Comet kommer fra to seiere mot Grüner i forrige runde, 4-3 seier på overtid på bortebane, og 7-3 på hjemmebane i returkampen.

Moss kommer fra to tap mot Hasle/Løren 5-7 og 2-3.

Litt statistikk om de to lagene :

Poengmessig er det Fredrik Olsson som leder i Comet med sine 15 poeng, fordelt på 7 mål og 8 assist. På andreplass finner vi Einar Egeland med sine 14 poeng fordelt på 3 mål og 11 assist, og på en tredjeplass finner vi Markus Lindholm med sine 12 poeng fordelt på 3 mål og 9 assist. Lindholm har en kamp mindre spilt.

Det er tre spillere som ligger likt i antall mål hittil i sesongen, Fredrik Olsson, Christopher Paulsen og Adrian Aslaksen, alle har 7 mål.

Flest assist er det Egeland som innehar med sine 11 målgivende passninger, etterfulgt av Lindholm med sine 9 og Olsson med sine 8.

Paulius Gintautas har flest skudd på mål med sine 43 sjanser, Olsson har 42, mens Lindholm har 39.

Egeland topper utvisningsstatistikken med sine 68 minutter, Charley Berg ligger på en andreplass her med sine 29 minutter, mens Geir Arne Karrestad ligger på en tredjeplass med 28 utvisningsminutter.

Hos motstander Moss er det Lars Foder som har flest poeng, med sine 16 poeng fordelt på 7 mål og 9 assist. På en andreplass finner vi tidligere Comet-spiller Patrick Karlsen-Wessel med sine 13 poeng fordelt på 3 mål og 10 assist, og på en tredjeplass finner vi Jesse Jormanainen med sine 11 poeng, fordelt på 6 mål og 5 assist.

Foder har altså scoret flest mål med sine 7 mål, Jormananinen med sine 6 mål kommer på en andreplass, mens Wessel ligger på en tredjeplass med sine 3 mål.

Assister er det Wessel som har flest av med sine 10, Foder ligger på en andreplass med sine 9 og Jormanainen på en tredjeplass med sine 5.

Felix Fjälkeborn har flest skudd på mål med sine 40, Jormanainen på andreplass med sine 38 og Wessel på tredjeplass med sine 34 skudd.

Utvisningsminutter er det Alexander Olsen Syversen som har flest av med sine 78 minutter, Christer Olsen ligger her på en tredjeplass med sine 32 og Jonathan Wik ligger på en tredjeplass med 31 minutter.

Moss og Comet møtte hverandre i en treningskamp før denne kampen, en kamp Comet vant solid 5-1. Moss har siden den gang ansatt ny trener.

Som nevnt spiller tidligere Comet-spiller Patrick Karlsen-Wessel for Moss og han tror det blir to jevne kamper. – Vi trenger dem poenga, og jeg føler at vi har bare blitt bedre og bedre i de siste kampene. Comet trenger også disse poenga om dem skal henge med i toppen, så jeg tror det blir jevnt i begge kampene. Vi er hvertfall innstilt på å gi alt uansett hvilket lag vi møter, fortalte Karlsen-Wessel før møtene mot gamleklubben.

Første kamp mot Moss spilles førstkommende onsdag klokken 19:00 i Moss ishall, mens returkampen spilles i Halden ishall førstkommende lørdag klokken 16:00.

Minner om mini-VIP som er en supporterklubb for barn mellom 6 og 13 år. Du kan melde deg på ved inngangen i ishallen, eller ved å gå inn på facebook-siden deres. Det koster kroner 20 i tillegg til inngangsbilletten, dette dekker mat og drikke. De møter en time før kampstart på hjemmekamper, og her får de mulighet til å møte dommere og spillere før kampen i tillegg til andre morsomme aktiviteter i forbindelse med kampen.