FØLG OSS:

Takk, Fredrik!

Med 235 kamper i grønn drakt, 159 mål, 144 assist og en ufattelig lang liste over rutiner som må gjøres før kamp har Fredrik Olsson gjort seg uforglemmelig i Halden

Fredrik Olssons karriere i Comet er over for denne gang og vi har snakket med personer rundt og i Comet om hvorfor nettopp Fredrik Olsson har vært så viktig for klubben, og hva deres beste minne med tidenes poengkonge er

– Fredrik er en viktig spiller som bidro med mål og passninger, til tider også viktige mål, forteller Charley Berg

– Han var en viktig rollespiller i Comet, på og utenfor isen, han er alltid glad og sur, fortsetter svensken

 Det beste minnet med Fredde må være når han satt i kassa på Rema 1000 og var tvunget til å jobbe, avsluttet Berg.

– Olsson har vært en veldig viktig spiller for Comet. Alltid seriøs og punch, kanskje litt for seriøs mener Egeland

– Beste minnet mitt med Olsson er når han feirer som han eier hele ishallen. Det har jo blitt noen feiringer. Sinnsykt gevær fra blå, har vel banka inn 100 mål derfra, avslutta Einar

– Olsson har vært viktig både på og utenfor isen, jeg tror det er det viktigste han har bidratt med, forteller Christopher Paulsen,- Trygghet i garderoben og det at han alltid har noe bra å si

– De beste minnene jeg har er at han alltid spør etter rabatt på kampanjevarer på Power, der jeg jobber, ler Paulsen og avslutter

Tidligere Comet-spiller Stian Mjølnerød-Lie har også bare positivt å si om svensken

– Han stiller høye krav til seg selv og alle rundt han, og han er med på å skape et miljø der alle er skjerpet og prøver å prestere maksimalt. Han er også en tydelig leder, han sier det han tenker og mener hele tiden så det er enkelt å vite hvor du har han, avslutter Mjølnerød-Lie.

– Olsson har blitt en av kontinuitetsbærerne i laget. Foruten at han har vært en viktig spiller poengmessig, har han også de siste sesongene vært en leder i gruppen og ikke minst på isen, forteller Niern

– Hvis jeg skal trekke frem en ting så må det vel være alle bussturene ved siden av Fredrik i «fikagruppen», mange fine samtaler og ikke minst mye god fika, avslutter Andreassen

Nyheten om at Olsson er ferdig i Comet har også nådd Russland og Comets tidligere trener Ted Suihkonen

– Det var veldig trist å lese at Olsson er ferdig i Comet. Jeg har mange gode minner med han fra tiden jeg var i bredde-avdelingen, men så ble jeg så heldig å få være treneren hans de to siste årene jeg var i Comet, forteller amerikaneren

– Han var en viktig nøkkelspiller i Comet. Det jeg satt mest pris på var nok det at jeg kunne bruke han hvor som helst på isen. Når jeg hadde et hull et sted jeg trengte å fylle igjen, eller trengte å fylle på noen andre steder, så var han kjapp på å melde seg frivillig og tok oppgaven seriøst. Jeg har mange gode minner med Fredrik, men først og fremst kanskje det at han var en veldig god lagkamerat, lagspiller og ikke minst medmenneske. Jeg ønsker han all lykke i fremtiden og tusen takk for at du alltid ga alt i alle kamper du har spilt, Fredrik, avslutter Suihkonen

– Som de fleste vet så har Fredrik ett av de beste skuddene i ligaen og er kanskje den smarteste spilleren også. Det var vel også derfor han har kunnet bidra med så mange mål og assist som han har gjort, forteller tidligere Comet-keeper Hampus Baerby.

– Fredrik har vært utrolig viktig for Comet av flere grunner, både sportslig og sosiale. Han er en leder som går foran og viser med egen innsats hvordan han både vil og krever at vi også skal opptre. Utrolig erfaringsrik og en god støttespiller. Sammen med alt dette er han og en som ofte står i sentrum rundt det sosiale innad i garderoben og er med på å holde en god stemning i gruppa, forteller Adrian Johnsen

– Mitt beste minne med Olsson er todelt mellom når han vispa inn tre-fire puffa ris mot Narvik i fjor og hjalp Comet mot kval, og straffekonkurransene vi hadde mot hverandre gjennom fjoråret hvor han stadig tok seg vann over hodet, avsluttet målvakten.

– Olsson er en vinnerskalle og hater å tape, samtidig som han er en veldig bra fyr i garderoben. Sånne spillere må alle lag ha – En leder og en bra kompis på en gang, avsluttet målvakten

– Fra en plass i sekretæriatet har jeg flere ganger fått inntrykk av at Olsson kan lede laget på isen til å snu motgang til medgang. Flere ganger har jeg inntrykk av at han har stått opp i garderoben, sånn at en småforvirret gjeng med spillere plutselig fremstår som et lag. Det og hans skudd kommer jeg til å savne, mer enn noe annet kommer jeg til å savne innsatsen utenfor isen og hallen. Tidvis stor i kjeften, så har han blitt en slags fargeklatt man lytter til, selv når man er uenig. Hans innsats for Hockey Mot Kreft-sykkelrittet Trondheim-Oslo har vært formiddabel, selv uten sykkel! Fredrik, det jeg er mest stolt av i Comet ; Viljen og ønsket om å gjøre en innsats for de som virkelig trenger det, avslutter Comets arrangementsansvarlig Yngve Netteland

– Fredrik har vært en bærebjelke under sin tid i Comet. Vi i gruppa har alltid sett opp til han, uansett om det er på eller utenfor banen. Han spiller med hjerte utenpå drakta og går virkelig frem som en lederskikkelse. Han hever nivået til oss andre og får oss til å ville yte 110%. Han har vært avgjørende for at Comet har klart å spille seg til kval flere ganger, forteller Geir Arne Karrestad

– Han er en spiller som tar sine oppgaver og utfører dem på et høyt nivå. Han har vært så avgjørende for oss når vi virkelig har trengt en som stepper opp og tar ansvar, alt fra avgjørende scoringer til viktige og gode pasninger.

– Selvom han ikke har kroppen som tilsvarer en toppidrettsutøver, så har han heldigvis fått ferdighetene og smartheten til å virkelig kunne kalles en unik idrettsutøver som vi aldri vil glemme. Han er en leder, en venn og har vært en vanvittig ressurs for Comet, skryter Karrestad, før han har en siste innrømmelse å komme med

– PS, Fredrik, det var jeg som frøs ned tøflene dine, jeg beklager! 

Fredrik har vært et forbilde for mange, og kanskje mest for sine egne barn, som også skryter uhemmet av pappa

 – Jeg syns han er best til å skyte, spesielt fra blålinja, forteller Tobias

 – Han er flink til å finte ut keeperen, og skyte så hardt at han ramler, skryter Philip

 Tusen takk for alle kamper du har spilt med hjerte på utsiden drakta, alle gode minner, alle mål, pasninger, glede og tårer. Du er en spiller som virkelig vil bli savnet i grønn drakt.

 Vi ønsker deg og familien masse lykke til i fremtiden, og håper selvfølgelig på å se deg i grønn drakt ved en senere anledning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *