11:18 Utvisning (COM) M. Bjørsland – 2 minutter for Tripping
11:42 MÅL 0-1 (COM) H. Holme (O.Pihlström, T.Hurrød) SH1
13:51 Utvisning (COM) S. Westin – 2 minutter for Interference
16:21 Utvisning (GJØ) A. Nyland – 2 minutter for Tripping
16:43 MÅL 0-2 (COM) R. Olsen-Syversen (H. Vaglen, O.Pihlström) PP1

Skudd: 9-11
Utvisningsminutter: 2-4

Perioden starter med spill begge veier, virker som lagene tar og føler på hverandre. Etter drøye 11 minutter drar Martin Bjørsland på seg en 2 minutter, men det er Comet som utnytter dette. Henrik Holme jager ned en puck som hopper inn i Gjøvik sin sone og setter inn 1-0 målet i undertall! Etter målet går perioden tilbake til hvordan den startet og kampen svinger igjen begge veier med noen sjanser til begge lag. Når Gjøvik drar på seg en utvisning mot slutten av perioden tar det ikke lange tiden før Robin Olsen-Syversen utnytter dette.

2.Periode

21:42 Utvisning (GJØ) S. Johannessen – 2 minutter for Slashing
23:17 MÅL 1-2 (GJØ) D. Stensrud SH1
25:32 MÅL 1-3 (COM) P. Gintautas (U. Cizas, O. Sydvold Johannessen)
27:52 Utvisning (COM) G. Karrestad – 2 minutter for Usportslig oppførsel
27:52 Utvisning (COM) G. Karrestad – 10 minutter for Usportslig oppførsel
32:17 Utvisning (GJØ) J. Rostad – 2 minutter for Interference
33:44 MÅL 1-4 (COM) O.Pihlström (P. Karlsen-Wessel, R. Olsen-Syversen) PP1
35:53 MÅL 1-5 (COM) A. Høvik (P. Karlsen-Wessel, O.Pihlström)
37:54 Utvisning (GJØ) C. Ødegård – 2 minutter for Roughing
40:00 Utvisning (COM) P. Gintautas – 2 minutter for Interference

Skudd: 9-20
Utvisningsminutter: 6-12

Tidlig i perioden pådrar Gjøvik seg en utvisning og Comet varter opp med et heller dårlig PP. Og verre blir til verst da Paulius Gintautas mister pucken på offensiv blå i et etablert PP i sonen. Gintautas er først hjem på pucken og virker å ha kontroll, men prøver på et merkelig vis å dra som bakerste mann og mister pucken til Gjøvikspilleren som drar ut Smura og setter 1-2, enda verre for Litaueren er det nok at bamsene flyr utpå isen etter hjemmelagets mål. Få minutter senere får derimot mannen som tabbet seg ut fra Gjøviks mål revansje. Første rekka til Comet får litt snurr på Gjøvik i offensiv sone og Cizas fra bak mål finner Gintautas som setter pucken enkelt bak Gjøviks keeper. 1-4 kommer etter et godt PP fra Comet. Pucken forflyttes kjapt og på kryss og tvers i Gjøviks sone. Etter et direkteskudd fra blå pirker Oliver Pihlström inn pucken. Etter målet er det enveiskjøring og det tar ikke lang tid før 1-5 kommer. Denne gangen er det Alexander Høvik som får kranglet med seg pucken, først skyter han i maska til keeper og er knallhard på sin egen retur og setter inn pucken

Utvisningsminutter: 62-0

Gjøvik starter den tredje perioden i PP etter en unødvendig interference takling av Gintautas etter hornet gikk på slutten av den andre perioden og mammutene bruker ikke lang tid for å utnytte overtallet. Et slagskudd fra blå går rett inn bak Tuukka Smura, 2-5. Etter to og et halvt minutt henter Westin pucken i egen sone og Planics takler han bakfra, Gjøvikspilleren får matchstraff med engang og Comet nå 5 minutter i overtall. Og det tar ikke 30 sekunder før Comet utnytter PP nok engang. Denne gangen er det Vaglen som smeller inn et direkteskudd. Etter målet drar nok en Gjøvikspiller på seg en matchstraff, denne gangen på grunn av dårlig oppførsel. Og nå i 5 mot 3 tar det heller ikke lange tiden før Comet smeller inn en scoring, denne gangen er det Gintautas som smeller inn et direkteskudd fra samme sted som Vaglen. Og nå renner det inn for de hvite i Fjellhallen, under 20 sekunder etter setter Sydvold inn 8-2 i PP. Etter målet tar Gjøvik en Timeout, men det ser ikke ut til å hjelpe, for nå har Comet virkelig prikket målet, Syversen går inn i sonen og setter inn 2-9.
Etter dette målet er det ikke noe annet å si enn «det glider inn», Sydvold får et tversoverpass og smeller inn 2-10, og få sekunder etter smeller Egeland inn 2-11 fra slottet. På drøye 3 minutter har nå Comet smelt inn 6 mål. Heldigvis for skribenten roer det seg litt etter den siste scoringen og de siste 10 minuttene trapper Comet litt ned virker det som.