FØLG OSS:

Bli Grasrotgiver – Vinn sesongkort

Trykk her og registrer deg som Grasrotgiver

Trykk her for å vinne sesongkort

 

Grasrotandelen er en solid inntektskilde for klubben. Allikevel ser vi at det finnes et enda større potensiale for økning om man sammenligner med andre Ishockeyklubber i byer på samme størrelse som Halden Kommune.         

Vi har i Halden Ishall et publikumssnitt på godt over 800 i en normal sesong uten Covid-restriksjoner, og derfor mener vi at potensialet til økning fra 208 grasrotgivere er STORT. Vi øker fokuset gjennom å sette fokus på disse tallene, og arrangere en konnkurranse for alle giverne. 

Sammenligning og konkurranseregler finner du lenger ned i saken.

Om Grasrotandelen:

«Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å være med og bestemme hva noe av overskuddet skal gå til. Du kan selv velge hvilket lag eller forening som skal få et beløp tilsvarende inntil 7% av din spillinnsats.»

 

Det vil si at opp til 7% av din spillinnsats på alle spill hos Norsk Tipping gis til Comet, dersom du setter oss som mottaker.

Bakgrunn for arbeidet

Ifjord genererte Grasrotandelen 108 620,- kroner fra 208 Grasrotgivere til Comet.

Det betyr at 208 mennesker i Haldens Befolkning til sammen, utgjør en av Comets 10 største sponsorer, uten at de direkte betaler penger til Comet. Er ikke det kult?! Det synes i alle fall vi.

Denne oversikten gir et bilde på utviklingen siden vi startet vår konto i 2018. 

Den lave aktiviteten i 2018 skyldes oppstart av kontoen sent på året. Deretter nådde vi raskt 200 givere, men har stått forholdsvis rolig siden den tid. Dette kan antageligvis skyldes lite fokus og synlighet rundt grasrotandelen og hvor viktig den faktisk er for oss. Vi tror og mener at det bør være muligheter for en betydelig økning av registrerte givere, og dermed mer inntekter for å bringe klubben fremover.

Vi må ha et mål i denne prosessen. Hvem kan vi sammenligne oss med?

Ettersom vi nå belyser denne inntektskilden, er det viktig å sette seg et mål.

Per idag, er vi Haldens største publikumsidrett. Året før covid-19 tok landet med storm og således restriksjonene, hadde vi et publikumssnitt på 1019 (!!!) tilskuere per kamp. I GET-ligaen samme år, var det hele fire klubber med lavere tilskuerantall, og det i Norges høyeste ishockey-divisjon. 

For å kartlegge potensialet til inntekten gjennom Grasrot har vi tatt en titt på Grasrotinntektene til en annen hockeyby, med (så godt som) akkurat samme antall innbyggere som kjære Halden. 

Innbyggerantall Halden Kommune (hentet fra SSB): 

Innbyggerantall Hamar Kommune (hentet fra SSB): 

 Grasrotandelen Storhamar IL Ishockey Elite