FØLG OSS:

Dette er Comets nye hovedtrener!

Leif «Leffe» Carlsson er vår nyeste signering, og mannen som skal lede Comet-laget videre i veien mot Fjordkraft-ligaen!

Leif har en lang karriere både som spiller og trener. Store deler av karrieren spilte han i Färjestad, hvor han fikk med seg 2 SM Gull. Leif spilte også i Västra Frölunda HC før veien gikk videre til Eisbären Berlin i DEL.

Etter at spillerkarrieren tok slutt, startet Leif i 2005/2006 sesongen som assistenttrener i Färjestad. Sesongen etter tok han over som hovedtrener for Skåre BK i division 1. Der holdt han fortet ut 2010/2011-sesongen, og deretter gikk veien tilbake til Karlstad og Färjestad. Fra 2010 til 2017 holdt han fortet i Karlstad, en sesong som assistent-trener, fire sesonger som hovedtrener og to sesonger som sportssjef, hvilket resulterte i 2 SM gull med Färjestad, igjen. Leif fortsatte karrieren i Leksand der han var to sesonger som hovedtrener, før han i 2019/2020 sesongen trente EV Landshut i DEL2. Leif hadde ansvar for EV Landshut fram til november i 2021.

Nå er Leif klar for å ta over roret som hovedtrener for Comet.

På Comet-kontoret treffer vi sportssjef Martin Engebretsen, som har følgende å si om signeringen av klubbens nye hovedtrener:

«Leif har vært vår 1 kandidat hele veien. Vi møttes i februar før play in kampene mot Lørenskog for første gang. Da hadde vi en god prat hvor filosofien til Leffe og klubben matchet bra. En person som som kommer til å gli godt inn i gruppa med ledere og støtteapparat. Han skal fortsette å bygge på det vi har startet på i klubben. Han ønsker å spille en offensiv og publikumsvennlig hockey, men som trener er han enda mer fokusert på den defensive strukturen.

Vi gleder oss til å sette i gang samarbeidet med Leffe og har tro på en morsom hockeysesong.»

 

Leffe selv gleder seg til å komme i gang med arbeidet!

«Det blir utrolig spennende å bli med på denne reisen som Comet har startet på. Jeg så noen kamper i mars og det var veldig små detaljer som gjorde at det ikke ble opprykk dessverre, men jeg er motivert og gleder meg til denne utfordringen. Jeg har snakket mye med Martin og både jeg og Comet har samme filosofi om hvordan vi vil at hockey skal spilles. Jeg ønsker at alle på banen skal bidra både offensivt, men også defensivt. Vi skal være et lag som har mye puck og ønsker og være sterke over hele banen.

Jeg gleder meg til vi starter sesongen!»

 

Info om Leif Carlsson:
  • 57 år
  • Trente Färjestad i fire sesonger som hovedtrener, tre sesonger som assistent.
  • Kommer fra Ludvika, Sverige
  • Vunnet Eliteserien i 2005/2006 og 2010/2011
  • SM sølv i 2013/2014

Foto: Sebastian Backe Eriksen, Halden Arbeiderblad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *