FØLG OSS:

Halden Boligbyggelag fortsetter som sølvsponsor for sesongen 2022/2023

HABO et samvirkeforetak med forkjøpsrett og medlemsfordeler

Halden Boligbyggelag (HABO) er en medlemsorganisasjon med ca 6.000 medlemmer. Siden 1945 har vi bygget boliger og levert gunstige boligrelaterte tjenester til våre medlemmer. Gjennom egen byggevirksomhet og godt samarbeid med kommune og andre boligutviklere tilbyr vi boliger på forkjøpsrett til våre medlemmer. Vi forvalter i dag 3.000 boliger fordelt på over 100 boligselskaper i Halden og omegn.

HABO er tilsluttet Norske boligbyggelags landsforbund (NBBL) sammen med 40 andre boligbyggelag i Norge. Totalt hadde boligbyggelagene ved utgangen av 2018 til sammen 1 053 863 medlemmer og forvaltet 532 126 boliger. I 2018 medvirket boligbyggelagene til bygging av 3 959 boliger.

HABO har totalt 14 ansatte som er organisert i tre hovedvirksomhetsområder; økonomi og forvaltning, teknisk og eiendomsmegling. Eiendomsmeglings er organisert i et datterselskap Halden Boligsenter AS. Halden Boligsenter AS selger borettslagsandeler og alle andre typer boliger i samarbeid med DNB Eiendom. Eiendomsmeglerselskapet holder til i samme lokaler som HABO.

Boligforvaltning

Et borettslag eller et sameie er en egen økonomisk og juridisk enhet som er i behov av samme tjenester som en hvilken som helst annen bedrift. Våre tjenester utføres av profesjonelle medarbeidere som har lang og solid erfaring med boligselskaper fra A til Å. HABO har bred kompetanse i å seksjonere og etablere borettslag og eierseksjonssameier. I kraft av vår kompetanse bistår vi en flere store boligutviklere med deres boligprosjekter.

Boligbygger

HABO er en aktiv boligutvikler og har de siste årene bygget i egenregi eller i samarbeid med andre boligutviklere over 50 nye boliger pr år. HABO har i dag en tomtebank på 1.100 boliger.

Samfunnsansvar

HABO er opptatt av lokalsamfunnet og er en aktiv bidragsyter med lokale sponsorbidrag til kultur og idrett og bistand til veldedige formål der hvor våre medlemmer bor. Vi ønsker å stimulere og til rette for gode bo- og oppvekstmiljøer.

Leie før eie

HABO har utviklet et eget konsept for å skaffe unge boligkjøpere egen bolig.  Boligkjøpere som av ulike årsaker ikke har mulighet til å kjøpe sin egen bolig kan gjennom vårt konsept Leie før eie få boligdrømmen oppfylt. I 2019 ferdigstilte vi 12 stk boliger på Oreid i Halden. Det har blitt en kjempesuksess og i løpet av de neste årene kommer vi til å lansere flere slike prosjekter.

HABO ønsker at flest mulig skal få realisert boligdrømmen sin! Du kan lese mer om Leie før eie her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *