FØLG OSS:

Leffe har ordet – Sesongen nærmer seg

Det nærmer seg august, og laget skal straks i gang med fysiske tester og istreninger.
Hovedtrener Leif Carlsson har tatt pennen fatt, og gir deg sine tanker på sesongen som kommer!
Teksten kan du lese her👇👇 God sommer videre! 🌞

Leffe har ordet

Tiden efter föregående säsong har gått fort och Comet ska åter igen spela i högsta serien. Det tog 8 veckor innan vi visste vilken serie vi skulle tillhöra och tiden blev en stor faktor för hela föreningen Comet.

Men vi ska backa lite till sista hemma matchen mot Lörenskog där vi kunde slå in spiken och ta steget upp av egen kraft men vi blev tagna av stundens allvar och förlorade med 2-1 och blev trea i kvalserien och en stor besvikelse infann sig, hur kunde vi missa den här chansen tänkte nog många. Vi ställde oss samma fråga men med lite distans så kunde vi inte vara för mycket besvikna efter den avslutning vi gjorde i serien och sen slå ut Nidaros i 5:e avgörande match uppe i Trondheim. Det var en härlig bussresa hem med en fantastisk härlig stämning i bussen.

Kvalserien blev mycket bra för oss efter förlusten mot Grüner i 1:a matchen på hemmaplan, därav kunde vi ta 3:e plats i kvalserien som var jämnare än på flera år. Sen kom ryktet att vi ev skulle få en gratis plats pga att Manglerud inte skulle få sin licens men det tog enorm tid innan vi fick frågan från förbundet. Vad skulle man tro och hur skulle vi bygga laget var frågan. Vi tog ett beslut att börja bygga laget för div 1 men vi ville bli bättre på många positioner och det tycker jag att vi lyckades med och vi sa också att vi skulle spara några platser för att höja laget ännu mer om vi skulle få frågan att kliva upp i högsta serien. Vi har en plats kvar att fylla och det är vår 1:center och det jag kan säga är att vi är i dialog med ett par stycken som skulle passa bra in där och jag räknar med när vi skall gå på is så är allt på plats.

Vi har i dagsläget 3 målvakter, 8 backar och 12 forwards, och skulle vi bli klara med en 1:a center så är 13fw och då är vi klara att dra igång säsongen.

 

Vilka krav och förväntningar kan vi ställa på laget inför den enorma utmaningen vi har ställts inför?

Kommande år blir ett lärorikt och erfarenhets mässigt år. Vår målsättning är att ha två lag bakom oss i mars månad 2024 och det skulle betyda kvartsfinal och det skulle smaka gott i munnen och njuta inför varje match.

Jag hoppas alla kommer till ishallen och stöttar killarna, det skulle betyda en extra spelare. Härliga derbyn mot Sparta och Stjernen med fulla hus, vilken känsla.

Till sist önskar jag er alla bra fortsatt sommar, tiden går fort och vår första officiella träning är den 7 August och alla är välkomna till ishallen.

Första hemmamatch är den 2 september mot Sparta kl 14.00 hoppas vi ses då.

 

Hockeyhälsningar

Leif Carlsson

Hovedtrener Comet Halden Elite

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *